nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Oblíbený cestující a automatické doplňování In Karty

Oblíbený cestující

Udělejte si nákup jízdenky pohodlnější

Nechcete při každém nákupu znovu zadávat číslo své In Karty? Založte si oblíbeného cestujícího a uložte si zde i číslo In Karty.

Oblíbený cestující a jeho In Karta

Pokud chcete využívat In Kartu jen jako osobní průkaz k jízdenkám, tak si založte oblíbeného cestujícího. Pro tento případ nepotřebujete znát heslo k ukládané In Kartě. Oblíbených cestujících si můžete uložit až 12.

Jak na to?

  1. Přejděte do svého uživatelského profilu – otevřít uživatelský profil.
  2. V pravém sloupci klikněte na první položku „Oblíbení cestující" a následně na tlačítko „+ Přidat", což otevře nové modální okno pro zadání informací o oblíbeném cestujícím.
  3. Zadejte údaje o cestujícím: věkovou kategorii, slevové průkazy a přezdívku nebo jméno. Můžete také změnit ikonu oblíbeného cestujícího pro jeho snadnější identifikaci, nebo rovnou vložit jeho fotku.
  4. Pokud se jedná o vás, tak rovnou zaškrtněte políčko „Hlavní uživatel". Díky tomu se tento oblíbený cestující bude automaticky přednabízet při hledání spojení a nákupu jízdenky.
  5. Chcete-li uložit i další údaje o cestujícím, klikněte na odkaz „Průkaz cestujícího", což otevře další formulářová pole.
  6. Pokud bude cestující ve vlaku k jízdence z e-shopu předkládat svůj osobní průkaz, zadejte jen jeho pravé jméno. Pokud bude předkládat průvodčímu In Kartu, tak zadejte údaje o In Kartě. Tyto údaje se budou automaticky předvyplňovat při nákupu jízdenek.
  7. Můžete doplnit i telefonní číslo, které se pak bude automaticky používat při nákupu jízdenek a využívat pro zasílání SMS zpráv o zakoupené jízdence.
  8. Klikněte na tlačítko „Hotovo", čímž si uložíte svého oblíbeného cestujícího.

Nejoblíbenější cestující jste vy

Obdobně si můžete nadefinovat a uložit až 12 oblíbených cestujících, jen jeden z nich však může být „Hlavní uživatel", který se vždy automaticky nabídne a předvyplní při nákupu jízdenek. Nejoblíbenější cestující jste tedy vy. Ostatní oblíbení cestující a jejich údaje se však také budou nabízet jako alternativní možnosti.

Videonávod

Alternativní nabídky

  Kapesní jízdní řád 

Úvod Nápověda