Rakouská metropole nabízí pro každého atraktivní turistický cíl nebo aktivitu. Užijte si atmosféru evropského velkoměsta, objevte kouzlo barokních památek i moderní architektury, vychutnejte si tradiční vídeňský řízek nebo dort Sachr.

Do Vídně se od nás dostanete vlakem rychle a pohodlně. Seznamte se se super tipy, díky kterým na návštěvu Vídně nezapomenete.

Kam ve Vídni?

Vídeň vám umožní návštěvu skvostných barokních staveb, „zlaté“ secese i moderní architektury. Své expozice zde nabízí více než sto muzeí.

Za památkami

Vídeň se pyšní 27 zámky a přes 150 paláci. Nejvýznamnější jsou: gotický Dóm sv. Štěpána, imperiální Hofburg, majestátní barokní zámek Schönbrunn, ale za návštěvu stojí i soudobá architektura v Muzejní čtvrti, například Museumsquartier.

Za gastronomií

Tradiční Sachr dort můžete ochutnat v tradičních kavárnách. Pestrou kulinářskou nabídku vám nabídne tržnice Naschmarkt. Za císařskou minulostí se ohlíží také restaurace s kavárnou Hermes Café Restaurant Labstelle.

Za nákupy

Ty nejluxusnější obchody najdete na Zlaté třídě, na starém městě. Z obchodních domů vám doporučujeme Lunger city s více než 120 obchody a službami.

Za zábavou a nočním životem

Nepřeberné množství hudebních klubů zajišťuje Vídni pestrý noční život. Naším tipem je klubová diskotéka Volksgarten, nejstarší ve městě, v historickém paláci Hofburg.


Co ve Vídni rozhodně nevynechat

Jistě už jste slyšeli o vídeňském kole nebo habsburském zámku Schönbrunn. Zajeďte se na ně do Vídně podívat na vlastní oči.

Vídeňské obří kolo

Obří kolo ve vídeňském Prátru je jedním z nejznámějších symbolů města a nabízí vám dech beroucí pohled na metropoli na Dunaji.

Dunajská věž – Donautorum

Skýtá úchvatný výhled na vídeňské Staré město a Vídeňský lesík. Postavena byla v roce 1964 a dodnes je dominantou Dunajského parku.

Chrám svatého Štěpána

Katedrála svatého Štěpána je jedna z nejvýznamnějších rakouských gotických památek a současně také symbol Vídně. Dnes je to nejvýznamnější gotická stavba v Rakousku.

Belvedere

Po Schönbrunnu druhý největší vídeňský palácový komplex skládající se z parku a dvou zámeckých budov, ukrývajících zejména galerijní sbírky rakouských umělců. Leží jižně od centra města, nejbližší stanice metra jsou Stadtpark a Karlsplatz na zelené lince U4, od kterých je to zhruba 15 minut chůze.

Zámek Schönbrunn

Bývalá letní rezidence Habsburků udivuje přepychovými císařskými komnatami a nádherným zahradním areálem. Zde kdysi spávali Marie Terezie nebo císař František.

Vídeňské pamětihodnosti z doby císařství

Vydejte se po stopách bývalé habsburské monarchie, navštivte nádherné barokní zámky Schönbrunn a Belvedere, nahlédněte do Hofburgu.

Vlakem do Vídně

Pojeďte do Vídně vlakem – pohodlně, bez starostí a třeba se sklenkou dobrého vína v ruce. První, co po výstupu z vlaku uvidíte, bude nové hlavní nádraží, které dělá z Vídně mezinárodní centrum železniční dopravy.


Brno – Vídeň od 125 Kč
pro děti, studenty a seniory

Brno – Vídeň od 183 Kč
pro dospělé

Koupit jízdenku


Ostrava – Vídeň od 125 Kč
pro děti, studenty a seniory

Ostrava – Vídeň od 236 Kč
pro dospělé

Koupit jízdenku