nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Curych nočním vlakem ČD

Platnost od 11. 12. 2022

Curych

Švýcarsko – vlakem do Curychu

Curych (Zürich) je největší město Švýcarska a hlavní město stejnojmenného kantonu. Leží na severní straně Curyšského jezera. První zmínky o osídlení se nacházejí již v neolitu, město Turicum založili Římané. Curych je dopravní uzel celoevropského významu v letecké, železniční i dálniční dopravě. Návaznými vlaky od nočního spoje z Prahy lze pokračovat do Bernu nebo Ženevy a dalších švýcarských turistických oblastí.

Ideálním výchozím místem pro poznávání bohaté a krásné evropské země je Curych. Klenot pod alpskými štíty je dobře dostupný našimi nočními spoji. Největší švýcarské město je důležitým evropským centrem se sídlem řady významných institucí a širokou kulturní nabídkou. 

Pro cestování po Švýcarsku je vhodná jízdenka Swiss Travel System. 

Od 11. prosince 2022 nabízíme z Prahy dvě varianty nočního spoje do Curychu. Cestovat můžete přes rakouský Linz v lůžkovém voze anebo i nově přes Německo v lůžkovém či lehátkovém voze.  

-    Přímý lůžkový vůz Praha – Linz – Innsbruck – Curych odjíždí z Prahy hl.n. v 18:21 hodin, vlakem EC337 „Jižní Expres“. Tento spoj je vhodný pro cestu do východní části Švýcarska. Ze stanice Sargans jsou přípoje do Churu, Davosu a Sv. Mořice.
-    Přímý lůžkový a lehátkový vůz Praha – Drážďany – Lipsko – Basilej – Curych odjíždí z Prahy hl.n. v 18:26 hodin, vlakem EN458. Spoj je vhodný pro cesty do severní části Švýcarska, do Basileje a Curychu.
 

Kde a jak získat jízdenku?

  • u pokladní přepážky
  • v e-shopu (nelze koupit v mobilním webu ani v mobilní aplikaci Můj vlak)

Otázky a odpovědi

Úvod Naše vlaky Noční vlaky ČD Noční vlak