nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Posun odjezdů vlaků railjet a EC Metropolitan z Prahy od 23. dubna

English version is available here.

Od soboty 23. dubna 2022 bude upraven jízdní řád dálkových vlaků linky Ex3 z Prahy přes Brno do Břeclavi a dále do Rakouska, na Slovensko a do Maďarska.

Důvodem je pokračující výluková činnost Správy železnic zejména v úseku Poříčany – Velim na trati Praha – Kolín. Cestující upozorňujeme, že většina spojů railjet Vindobona a EC Metropolitan / Hungaria pojede oproti dosavadnímu jízdnímu řádu v úseku Praha hl.n. (Praha-Holešovice) – Břeclav dříve.

Aby se zvýšila dochvilnost vlaků projíždějících modernizovaným úsekem, České dráhy po dohodě se zahraničními partnery a objednatelem spojů požádaly Správu železnic o změnu časové polohy vlaků linky Ex3. U vlaků tak dojde k prodloužení jízdní doby, zvýší se ale jejich včasnost během jízdy.

Většina vlaků railjet a EC Metropolitan / Hungaria (s výjimkou vlaků railjet 71 a EC 271, 273 a 285) pojede v úseku Praha hl.n. (Praha-Holešovice) – Břeclav v dřívější časové poloze. Vlaky budou odjíždět z Prahy hl.n. a Prahy-Holešovic až o 19 minut dříve. V průběhu jízdy směrem do Břeclavi se bude náskok jednotlivých spojů oproti stávajícímu jízdnímu řádu postupně snižovat a z Břeclavi dále směrem do Vídně, Grazu, Bratislavy a Budapešti pojedou vlaky již v obvyklých časech.

Spoje linky Ex3 pojedou podle výlukového jízdního řádu. Upravené časy odjezdů a příjezdů jsou zapracované do vyhledávačů spojení a aplikace Můj vlak. Toto opatření začne platit 23. dubna a bude platit minimálně do 31. srpna 2022.

Cestující, kteří si koupili jízdenky a rezervace na tyto vlaky s větším časovým předstihem, žádáme, aby si před cestou ověřili přesný čas odjezdu a nezmeškali tak dřívější odjezd vlaku.

 

 


Úvod Aktuality