nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Novinky v jízdním řádu 2020

V neděli 15. prosince 2019 začnou vlaky jezdit dle nového jízdního řádu. Díky širší objednávce dopravní obslužnosti a úspěšné spolupráci Českých drah se zahraničními partnery se letos nabídka spojů na mnoha relacích výrazně rozšíří.

 

Vyhledat spojeníVyhledat spojení  Vytvořit kapesní jízdní řád

 

vlak ČD

Celkem máme v jízdním řádu 2020 zavedeno 8 563 vlaků. Některé z nich ale jezdí jen o víkendech, jiné pouze v pracovní dny a podobně. V průměru tak každý den vypravíme 6 854 spojů, které denně využije půl milionu zákazníků po celé republice.

Přepravu jízdních kol v jízdním řádu 2020 nabízíme v celkem 6 491 vlacích denně, úschovu zavazadel lze využít v 696 vlacích a značku bezbariérovosti má nyní 4 845 spojů Českých drah. Gastronomické služby různého charakteru (restaurační vůz, bistro, minibar, automaty) najdete v celkem 352 vlacích každý den.

Novinky v dálkové dopravě v ČR a do zahraničí

I pro jízdní řád 2020 se nám díky aktivnímu jednání se zahraničními partnery podařilo potvrdit pozici důležitého hráče v mezistátní dopravě ve střední Evropě. Naše souprava Railjet obslouží nový přímý mezistátní spoj z Grazu přes Vídeň, Brno a Prahu do Drážďan a Berlína v relaci tradičního vlaku Vindobona a získali jsme i zajímavé nové výkony pro naše soupravy mezi Českou republikou a Polskem.

Na základě objednávky ministerstva dopravy a některých regionů připravujeme také rozšíření nabídky na několika vnitrostátních linkách. Novinkou bude přímé vlakové spojení Prahy s lázněmi Třeboň a s pohraniční stanicí Českými Velenicemi, odkud je možné pokračovat dál do Rakouska. Díky objednávce Plzeňského kraje pojede více přímých vlaků mezi Klatovy a Prahou, dodatečné spoje zamíří na linky mezi Prahou a Jihočeským nebo Ústeckým krajem, a také mezi Brnem, Jihlavou a Českými Budějovicemi.

Více informací o novinkách v dálkové dopravě ČDVíce informací o novinkách v dálkové dopravě ČD

Novinky Českých drah v regionální dopravě


Úvod Aktuality